У Польщі погрожують перекрити ще один пункт пропуску з Україною

0
У Польщі погрожують перекрити ще один пункт пропуску з Україною
З 20 листопада учасники акції щодо блокування трьох пунктів пропуску з України в Польщі розширять страйк. Вони також почнуть блокувати пункт "Медика – Шегині". Акцію влаштувала одна з польских асоціацій перевізників, а її підтримали польські ультраправі партії.

Про це пише OBOZ.UA з посиланням на видання DW.

За словами учасника акції Томаша Борковського, далекобійники "не задоволені швидкістю" переговорів з польським та українським урядами і чекають нового раунду. Польські перевізники з 6 листопада блокують пункти пропуску на знак протесту проти нібито "недобросовісної конкуренції" з боку українських перевізників. Вони заблокували три пункти пропуску: "Корчова-Краківець", "Гребенне-Рава-Руська", "Дорогуськ-Ягодин". Це спричинило величезні черги по обидва боки кордону.

Напередодні, 15 листопада, Україна, Польща та Директорат Єврокомісії з питань транспорту та мобільності (DG MOVE) провели у "Дорогуську" тристоронні перемовини щодо розблокування пунктів пропуску. Як повідомило міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, у результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам, але ті пропозиції не погодили. "Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію", – наголосили у міністерстві.

У відомстві зазначили, що вимога протестувальників повернутися до системи дозволів не може бути виконана, і угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме щонайменше до 30 червня наступного року. Водночас польських протестувальників підтримали перевізники зі Словаччини. Вони тимчасово перекрили рух вантажівок з України на контрольно-пропускному пункті (КПП) "Вишнє Нємецьке-Ужгород" і пригрозили повною блокадою українсько-словацького кордону найближчим часом у разі невиконання їхніх умов.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні