Стало відомо, у яких ще країнах росія може розпалити війну

0
Стало відомо, у яких ще країнах росія може розпалити війну
Росія займається розхитуванням ситуації на Балканах, "щоб одна країна воювала з іншою", заявив президент України Володимир Зеленський. Одна з цілей Кремля – розділити увагу Заходу й ту допомогу, яку він надає державам.

Про це глава держави висловився під час інтерв'ю африканським ЗМІ, пише OBOZ.UA.

Гарант зазначив: "Росія, як ви бачите, займається різними "вибухами". Сьогодні всі говорять про Близький Схід". Там РФ діє разом із своїм союзником Іраном.

"Але зверніть увагу на Балкани. Повірте, ми отримуємо інформацію! У Росії довгий план. Близький Схід. Друге відволікання буде Балкани. Принаймні якщо країни світу, партнери зараз нічого не зроблять, то буде знову такий "вибух", і знову не нова якась історія. У їхніх відносинах криза, і вона давно. Тому Росія вкладатиметься для того, щоб одна країна Балкан сьогодні воювала з іншою", – сказав президент.

Він пояснив, що Кремль зацікавлений у тому, щоб іншим державам потрібно було надсилати допомогу не в одну, а одразу в декілька точок.

Зеленський звернув увагу на те, що росіяни починають розхитувати ситуацію в Молдові. "Повірте, те саме", – сказав гарант. У цій країні РФ хоче показати, що "щось було неправильно під час виборів", щоб знести проєвропейську чинну владу.

Також Росія втручається в ситуацію в Африці за допомогою приватної військової компанії "Вагнер". Глава української держави сказав, що на території Білорусі "вагнерівці" тренуються "спеціально для Африканського континенту".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні