Ще одна країна ЄС може заблокувати кордон із Україною

0
Ще одна країна ЄС може заблокувати кордон із Україною
Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожує заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі свого боку, якщо Європейська комісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах Євросоюзу.

Про це йдеться у листі, який голова UNAS Станіслав Скала направив до Міністерства транспорту Словаччини, пише ТСН.

UNAS стверджує, що міністерство тривалий час не звертає уваги на вантажні перевезення та повністю ігнорує проблему.

“Ми хотіли б запросити вас на зустріч, на якій обговорити проблеми з українськими перевізниками, які не потребують дозволів на перевезення. Хочемо зазначити, що словацький вантажний транспорт стоїть на колінах. Як бачите, польські перевізники блокують свої кордони, бо мають таку ж проблему, як і наші перевізники”, — наголошується в листі.

Як повідомляють словацькі медіа, на східному кордоні Словаччини, зокрема на прикордонному переході “Вишнє Німецьке—Ужгород” уже спостерігається значне накопичення вантажівок, які їдуть до України. У пріоритеті залишаються вантажні перевезення швидкопсувних продуктів, тварин і гуманітарної допомоги, при цьому водії повинні пред’явити необхідні документи на вантаж, що перевозиться.

За підрахунками Словацької асоціації транспортних компаній CESMAD Slovakia, у зв’язку з повномасштабним військовим вторгненням РФ до України та блокуванням портів у Чорному морі трафік українських вантажівок через Словаччину за останні півтора року зріс у 6-8 разів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні