Вісім ознак поганої людини

0
Вісім ознак поганої людини
Уміння розпізнавати тонкі риси поведінки допоможе вам заощадити багато часу. Недоброзичливі люди оточують нас всюди, але ми не завжди помічаємо тривожні сигнали.

Про це пише УНІАН.

Це можуть бути наші близькі люди, ділові партнери, сусіди по квартирі, батьки, начальники, співробітники. Чим раніше вийде це зрозуміти, тим краще.

Вибіркова емпатія
Коли мова заходить про емпатію, в повній мірі підтверджується старе прислів'я: "Якщо людина ввічлива з вами, але груба з офіціантом, значить, вона погана людина".

Будь-яка людина може симулювати емпатію, якщо це їй вигідно. Співчуття повинно виходити з глибини душі, воно повинно бути щирим і послідовним.

Жартування
По-справжньому хороші і надійні люди бажають всім добра. Коли вони дають позитивну оцінку, вони, як правило, мають на увазі саме це. Тому якщо хтось має звичку тонко принижувати інших, використовуючи сарказм, значить, щось не так.

Маніпуляція
Не секрет, що хороші люди, як правило, мають сильний характер. Вони не будуть вдаватися до тактики маніпуляцій, щоб отримати бажане. Це нижче їх гідності.

Якщо ж людина не така вже й хороша, то вона може використовувати для досягнення своїх цілей метод умовлянь або інші маніпулятивні прийоми.

Спроби уникнути відповідальності
Якщо людина ніколи не відповідає за свої вчинки, то вона не особливо хороша людина. Потрібно володіти сильним характером, щоб визнати свої недоліки.

Якщо відкинути крайні випадки, то немає нічого ганебного в тому, щоб помилятися. Помилятися - це по-людськи.

Перевірка кордонів
Повага до кордонів означає увагу. Тому якщо ви знаєте людину, яка часто порушує ваші кордони, наприклад, вторгається в особистий час і простір, це говорить багато про що.

Плітки
Плітки можуть здатися буденними і нешкідливими, але за своєю суттю вони такими не є. Коли людина пліткує, вона часто охоче поширює неправдиву інформацію про людей.

Вони отримують швидкоплинне задоволення від чужого нещастя, не звертаючи уваги на те, як це може відбитися на самій людині або його репутації.

Ввічливий егоцентризм
Коли мова йде про щиру доброту, то актуально правило "вчинки говорять голосніше слів". Будь-яка людина може вимовляти потрібні слова, але якщо вони не підкріплені ніякими доказами, то ці слова нічого не значать.

Відсутність надійності
Вам може здатися, що запізнення або відмова в останню хвилину - це цілком невинне явище. Якщо ви знайомі з такою людиною, то, можливо, навіть готові пробачити її.

Але це відсутність надійності, що повинно насторожити. Якщо ви можете бути пунктуальними, то інші також можуть. Все просто.

Якщо серед оточення є недоброзичлива людина, не все втрачено. Можливо, вона занадто зациклена на своєму, щоб зрозуміти, що щось не так, тому їй можна дати шанс.

Але якщо спроби донести те, що щось не так, вже робилися і нічого не змінилося, то, можливо, прийшов час рухатися далі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні