Що станеться з вашим тілом, якщо будете їсти масло щодня

0
Що станеться з вашим тілом, якщо будете їсти масло щодня
Дієтологи поділилися обґрунтованою істиною про те, як щоденне вживання вершкового масла впливає на організм - як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Про це пише Уніан.

Лікар-дієтолог Алісса Рамсі зазначила, що вершкове масло має деякі поживні переваги. "Вершкове масло є джерелом жиру, який збільшує засвоєння жиророзчинних вітамінів з інших продуктів і може зробити їжу або закуску більш ситною", - пояснила вона. Це означає, що якщо ви додасте в картоплю трохи вершкового масла, то воно допоможе вітаміну А, що міститься в картоплі, краще засвоюватися організмом, пише Parade.

При цьому лікар-дієтолог Даніель ЛаФата зазначила, що з вершковим маслом не так все просто. Вона рекомендувала людям з високим рівнем холестерину уникати надмірного вживання масла. Насправді, ЛаФата підкреслила, що кожному корисно звести до мінімуму споживання насичених жирів. "Всі насичені жири слід вживати з обережністю, оскільки вони, як правило, сприяють запаленням в організмі", - зазначила фахівець.

Обидва дієтологи відзначили, що те, як масло впливає на здоров'я, залежить наскільки активна людина, чи є у неї які-небудь захворювання, який її загальний раціон і скільки масла вона споживає.

Рамсі пояснив, що це також залежить від того, як використовується масло. Наприклад, якщо хтось щодня їсть продукти, обсмажені на вершковому маслі, це вплине на нього інакше, ніж на людину, яка їсть смажені овочі з маслом. Якщо ви регулярно віддаєте перевагу першому, Рамсі сказала, що це може вплинути на рівень енергії: "Деякі люди виявляють, що у них спостерігається спад енергії після їжі, що складається в основному з жирів з мінімальною кількістю вуглеводів або білків".

За словами ЛаФата, якщо ви їсте багато вершкового масла, це може призвести до збільшення ваги. "Вживання занадто великої кількості може призвести до збільшення ваги, оскільки це калорійна їжа", - пояснила вона.

З часом надмірне вживання вершкового масла може негативно вплинути на здоров'я серця, спровокувавши серцево-судинні захворювання, сказала Рамсі.

В цілому ж дієтологи рекомендували замінити вершкове масло оливковою олією, маслом авокадо, кунжутним, або маслом волоського горіха.

Фахівці стверджують, що час від часу трохи вершкового масла не завдасть великої шкоди організму, але якщо ви помітили, що споживаєте його багато, подумайте про те, щоб скоротити його заради свого серця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні