Викладач і його знайома збирали дані про українське ППО, а потім «зливали» наслідки атак

0
Викладач і його знайома збирали дані про українське ППО, а потім «зливали» наслідки атак
Служба безпеки України стверджує, що затримала викладача Чернігівського ВНЗ і його знайому, які "полювали" на зенітно-ракетні комплекси Patriot та "зливали" наслідки ракетних і дронових атак Росії на Черкаси та Київ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, чоловік збирав орієнтовні координати базування систем української ППО, зокрема зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Разом зі знайомою він фотографував наслідки прильотів по українських містах. Зокрема підозрювана зробила приховані фото зруйнованої будівлі у Черкасах, що була атакована росіянами 21 вересня. Після цього, як стверджує СБУ, вона відправила фото громадянину РФ, який проживав у Києві.

"За наявними даними, після отримання "звіту" з уточнювальними відомостями щодо наслідків ураження киянин намагався виїхати до Росії. Поїздку планував через територію ЄС як особа непризовного віку", – йдеться у повідомленні пресслужби.

Контррозвідники затримали його під час купівлі квитків до однієї з європейських країн.

Слідство стверджує, що затриманий – доктор філософії, колишній викладач одного з Чернігівських закладів вищої освіти. У 2015 році він виїздив до тимчасово окупованого Криму, де отримав російський паспорт.

Невдовзі він повернувся до Києва, а вже після початку повномасштабного вторгнення РФ розпочав приховано відстежувати місця базування Сил оборони в столиці.

Під час обшуків у чоловіка та жінки знайшли символіку РФ, фото російського диктатора Володимира Путіна, паспорт громадянина РФ і телефони.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні