Хто може бути причетним до ударів по території рф за останні дні

0
Хто може бути причетним до ударів по території рф за останні дні
Головне управління військової розвідки (ГУР) України було причетне до щонайменше одного з трьох ударів по території Росії 10-11 листопада.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Українське видання "Суспільне Крим" посилаючись на джерела в ГУР заявило, що вони організували вибух залізничних колій у Рязанській області, внаслідок якого вранці 11 листопада з рейок зійшли 19 вагонів вантажного поїзда.

Джерело заявило, що вибух найближчим часом ускладнить матеріально-технічне забезпечення російських військ. Відомий російський військовий блогер заявив, що потяг перевозив мінеральні добрива.

Московська залізниця заявила, що ситуація не торкнулася пасажирських і приміських поїздів і що РЖД створила штаб для координації будь-яких збоїв, викликаних сходом з рейок. Російське державне інформаційне агентство РИА Новости заявило, що сходження з рейок сталося через "втручання сторонніх осіб".

Крім цього, в ніч на 11 листопада в Росії сталося два вибухи: один на пороховому заводі біля Котовська Тамбовської області, а другий - біля Коломни Московської області, там нібито збитий дрон впав на будівлю ДП "Конструкторське бюро машинобудування", яке займається виготовленням ракет "Кинджал" та "Іскандер".

Прес-секретар ГУР Андрій Юсов 11 листопада заявив, що не може офіційно ні підтвердити, ні спростувати інформацію про події в Росії, такі як вибух на пороховому заводі під Тамбовом або сходження потяга з рейок, але подібні удари триватимуть.

Українські чиновники на момент публікації не коментували удар у Коломні. Однак, міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю, опублікованому 11 листопада, заявив, що Україна відповість на російські удари по українській критичній інфраструктурі взимку взаємними ударами по російській енергетичній інфраструктурі, включаючи нафтогазову інфраструктуру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні