Які продукти не можна їсти на сніданок

0
Які продукти не можна їсти на сніданок
Сніданок дуже часто називають найважливішим прийомом їжі. Він має наситити людину після сну та дати енергію до самого обіду. У зв'язку з цим дуже важливо правильно вибрати, що з'їсти.

Про це пише Уніан.

Існує дві категорії продуктів, які в жодному разі не можна обирати на сніданок. Вони не дадуть знизити рівень холестерину, уникнути закупорки артерій і схуднути.

По-перше, варто уникати солодці пластівці. Вони прості і швидкі у приготуванні, що важливо, коли ви поспішаєте. Однак їхнє щоденне вживання пов’язане з серйозними ризиками для здоров’я. Також не підходять інші готові солодкі сніданки та каші швидкого приготування.

"Високий вміст цукру не тільки сприяє збільшенню ваги, але також може призвести до запалення кровоносних судин, створюючи навантаження на серце", – каже Нанаватті.

Також не підходять для сніданку пончики та випічка. Якщо ви хочете скинути кілограми та підтримувати оптимальне здоров’я серця, найкраще триматися подалі від солодких і вуглеводних продуктів, коли це можливо. Їм не вистачає поживних речовин, тоді як шкідливих - є дуже багато.

"Випічка та пончики, популярні варіанти сніданку, наповнені трансжирами, цукром і рафінованим борошном. Ці інгредієнти можуть призвести до збільшення ваги та підвищити ризик серцевих захворювань", - пояснила дієтолог.

Що їсти на сніданок
За словами Нанаваті, "створення добре збалансованого сніданку з високим вмістом клітковини, нежирних білків і корисних жирів має вирішальне значення для контролю ваги, зміцнення здоров’я серця та покращення загального самопочуття". Вона рекомендує цільнозернові тости з авокадо та яйцями або миску вівсяних пластівців зі свіжими фруктами та горіхами.

"Ці альтернативи забезпечують стійку енергію основними поживними речовинами та сприяють здоровому харчуванню... Важливо уникати продуктів для сніданку з високим вмістом насичених і транс-жирів, оскільки вони можуть мати шкідливий вплив як на здоров’я серця, так і на спроби схуднути", - підсумувала дієтолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні