В Україні стрімко падає курс долара

0
В Україні стрімко падає курс долара
Після запровадження НБУ з початку жовтня режиму "керованої гнучкості" курс долара впав як на міжбанківському, так і на готівковому ринку. Але ситуація може змінитися.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав Антон Курінний, дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку.

Міжбанк
Попри очікування девальвації долар на міжбанку впав майже на гривню до 36 гривень за долар. НБУ зберіг домінуючу роль та витратив за жовтень на підтримання балансу 3,3 млрд доларів, поступово скорочуючи інтервенції.

"На ринку нема розуміння, які цілі зараз переслідує регулятор, але це додатково знизило тиск, і вдалося уникнути паніки щодо курсу валюти. Ми думаємо, що це зниження тимчасове, бо витрачати резерви без зупину не будуть", - зазначив Курінний.

Готівковий долар
Крім того, на готівковому ринку курс долара також падає, він опустився за місяць приблизно на 50 копійок до 37,70 гривень за долар.

"Можливо, це й була ціль регулятора - змусити готівковий ринок "підтягнутись" до безготівкового, але поки все ще зберігається розрив між курсами", - вважає Курінний.

Зокрема, за його словами, курс знизився від рівнів 38,00-38,50 грн/долар, але поки що зупинився на рівнях 37,50-37,70 грн/долар.

"На готівковому ринку помічено дефіцит готівкової гривні, тому курс трохи спав, але, як на мене, повинен був впасти більше - до рівнів 37,00-37,50 грн/долар, тож, може, буде ще трохи укріплення гривні в тому сегменті", - сказав він.

Прогноз ситуації на ринку
Банкір не виключає, що найближчим часом можлива зміна ситуації, коли НБУ почне відпускати курс на міжбанку, що спричинить зростання і готівкового долара.

"Так, ми очікуємо, коли курсу дадуть трохи свободи та гнучкості, але навряд чи це буде дуже швидко та волатильно, бо регулятор дав зрозуміти, що не дасть паніці брати гору на ринку", - зазначив Курінний.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні