Чи скасує Польща пільги для українців

0
Чи скасує Польща пільги для українців
Багато українців після початку повномасштабної війни отримали тимчасовий захист у Польщі і продовжують там перебувати.Поки що, немає жодного офіційного рішення про ймовірне скасування пільг для українців.

Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів посол України в Польщі Василь Зварич.

Він нагадав, що закон, який надає українцям пільги, фактично на рівні з поляками, діє до березня 2024 року.

"Знаємо, що на рівні ЄС дію аналогічного закону було продовжено до 2025 року. Як правило, кожна країна ЄС синхронізує своє законодавство до певної міри із загальноприйнятим у Євросоюзі. Сподіваємось, що і дія цього закону у Польщі буде продовжена. Не вірю, щоби знайшовся хоч би хтось один із політиків, який хотів би зробити гірше. Наприклад, для літніх людей чи людей з інвалідністю", - сказав Зварич.

Він також запевнив, що робота щодо цього питання з польською стороною триватиме. Адже українці, які справді потребують соціального захисту, мають бути захищеними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні