Українським школярам будуть платити майже по 3 тисячі гривень: хто отримає

0
Українським школярам будуть платити майже по 3 тисячі гривень: хто отримає
Кабінет міністрів погодив проект указу президента України "Про призначення стипендій імені Тараса Шевченка учням загальноосвітніх навчальних закладів".

Про це повідомляє Styler.

Такі стипендії призначаються строком на один календарний рік, починаючи з 1 вересня кожного року.

Призначають стипендії учням середніх загальноосвітніх навчальних закладів для популяризації творчої спадщини Тараса Шевченка, а також для піднесення престижу української мови та літератури у підростаючого покоління.

Пропозиції щодо кандидатур на здобуття стипендій подаються Міністерством освіти й науки до Кабінету міністрів до 1 червня кожного року. Після цього там готують проект відповідного указу президента.

Школярам стипендії імені Тараса Шевченка присуджують за особливі успіхи й досягнення у вивченні української мови та літератури. Виплачуються стипендії імені Тараса Шевченка Міністерством освіти та науки щомісяця за місцем навчання учнів.

Якщо стипендіат вступає до вищого навчального закладу, стипендію йому виплачують до завершення строку, на який її було призначено.

За даними Кабміну, МОН щомісяця фінансуватиме стипендію коштом бюджетної програми "Державні премії, стипендії та гранти в галузі освіти, науки й техніки, стипендії переможцям Міжнародних конкурсів", на яку загалом передбачено 326 400 грн. Тому кожен школяр, якому призначили цю стипендію, отримуватиме щомісяця 2 720 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні