На фронті загинув військовий, останніми словами якого стали «Слава Україні»

0
На фронті загинув військовий, останніми словами якого стали «Слава Україні»
Під час російсько-української війни загинув військовослужбовець 75-го батальйону 102-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини Ігор Мартиняк.

Про це повідомили у Рогатинській міській раді.

Боєць народився 4 травня 1983 року в селі Заланів Рогатинської громади. Ігор Мартиняк закінчив місцеву школу, згодом навчався на бухгалтера у професійному ліцеї у Перемишлянах на Львівщині. Заробляв на життя у різних фірмах нашої країни та закордоном.

"Наш земляк пройшов Революцію Гідності та у найскладніші дні повномасштабного вторгнення повернувся з Польщі в Україну, щоб добровільно вступити у тероборону. Запам’ятався побратимам його хист до столярства, адже тривалий час Ігор Мартиняк працював майстром з виготовлення меблів на одному із підприємств Львова. А це ремесло стало у пригоді й у зоні бойових дій", — йдеться у повідомленні..

Ігор Мартиняк мобілізувався до ЗСУ 11 березня 2022 року, хоча мав певні вади із зором, зазначають на сторінці громади. Після навчань 26 квітня він вирушив на Запорізький напрямок. Служив молодшим сержантом 1 стрілецької роти.

Під час повномасштабного вторгнення у військовослужбовця народився син, якого назвали Тадейчиком.

"Важко було повертатися на фронт, коли тримаєш на руках немовлятко. На тебе дивляться ті маленькі, щирі оченята, але треба назад. Мусиш, бо хочеш захистити своїх рідних, синочків…", — говорив бойовим друзям Ігор Мартиняк.

6 листопада 2023 року, коли російські військові наблизилися впритул до українських позицій, боєць продовжував тримати оборону. Ігор Мартиняк загинув від отриманих поранень несумісних з життям, внаслідок бойового зіткнення з противником в районі населеного пункту Гуляйполе Запорізької області.

"Попри важкі травми й поранення Ігор продовжував оборону. А останніми його словами стали "Слава Україні!" — кажуть побратими.

У воїна залишилися мати, дружина, сини Максим та Тадей, сестри Любов і Наталія. Про чин похорону Героя повідомлять додатково.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні