Росія вийшла з Договору про звичайні збройні сили: що це означає

0
Росія вийшла з Договору про звичайні збройні сили: що це означає
Країна-агресорка РФ у вівторок, 7 листопада, остаточно вийшла з Договору про звичайні збройні сили в Європі. При цьому, про припинення цього документа Москва заявила ще 2007 року.

Про це повідомили на сайті Міністерства закордонних справ країни, пише ТСН.

Як йдеться на сайті, РФ отримала як позитивні, так і негативні наслідки участі у цій угоді.

Зокрема, у Москві кажуть, що ДЗЗСЄ було укладено наприкінці холодної вони – у період, коли з'явилися й багато інших великих угод щодо ключових питань роззброєння й контролю над зброєю.

"Не всі з них витримали перевірку часом, але на тому етапі вони відіграли певну стабілізуючу роль", – вважають у Кремлі.

Там визнали, що ДЗЗСЄ деякий час забезпечував РФ матеріальні гарантії безпеки.

"Наприклад, дозволив зробити процес скорочень не одностороннім, а взаємним, підключивши до нього країни НАТО, перш за все Німеччину, сукупний потенціал тодішніх членів альянсу був певною мірою обмежений і поставлений під контроль", – пояснили дипломати.

Утім, за їхніми словами, угода згодом перестала відповідати інтересам Росії. Мовляв, Сполучені Штати запустили процес розширення НАТО, а країни військового блоку "стали відкрито оминати групові обмеження договору".

Москва традиційно звинуватила у всьому Захід. Як зазначили у МЗС, Західні країни "переоцінили можливості впливу на Росію і ступінь нашої зацікавленості в договорі".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні