Чи готується рф до нової атаки по Україні: експерт назвав дату можливих ударів

1
Чи готується рф до нової атаки по Україні: експерт назвав дату можливих ударів
Останній масований удар по Україні Росія нанесла півтора місяця тому – 21 вересня. Відтоді ворог здійснював лише локальні атаки, накопичуючи запас боєкомплекту.

Про це в коментарі для ТСН висловив свою думку військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан.

"За останні півтора роки росіяни використали більше 2 тисяч ракет з 3 тисяч, зараз у них проблема з недоторканим запасом, вони його відновлюють, - каже Роман Світан. - По деяких позиціях їм ще дуже далеко до рівня відновлювання. "Кинджалів" в них не більше сотні, ракет Х-23 залишилось не більше 150, Х-101\555 – десь 150, "Калібрів" - 150. Ракет "Іскандер", балістичних та крилатих - до 300. Це на межі недоторканого рівня. У них недоторканий запас не наповнений абсолютно. В Росії зараз запущений режим накопичення".

При цьому Роман Світан не виключає, що ворог все ж таки буде використовувати ракети по нашій території, але поки що – в обмеженій кількості.

"Використовувати по нашій території вони їх будуть по мірі необхідності. Можливо, в разі виникнення політичної необхідності буде здійснена якась атака", - каже Роман Світан.

Та пояснює: "З військової точки зору ракети будуть використовувати точково – по 3 або по 5. Максимум – два десятка. З військової точки зору немає необхідності у масованій атаці. Великих атак я не вбачаю. Раніше масовані атаки були, тому що вони намагались організувати блекаут. Не вийшло, втратили декілька тисяч ракет та дістались дна недоторканого запасу. Недоторканий запас – це кількість ракет, необхідна для захисту всієї території Росії. Тому повторювати масовані атаки з військової точки зору немає сенсу. Якщо вони зараз використають свою тисячу ракет, то вийдуть на нуль. Іншими словами, виходячи з військової логіки, цього, масованої атаки, зараз ніхто здійснювати не повинен. Але ж там ще є путінська логіка, яка може наказати здійснити атаки на якісь дати, на Новий рік. А це вже прогнозується не військовими, а психотерапевтами, вони більше на цьому знаються".

Резюмуючи, Світан додає, що цього року є шанси, що відключення електроенергії взимку не стануть такими масштабними, як минулоріч. Експерт пояснює це тим, що цьогоріч вжито певних заходів по захисту енергосистеми від можливих російських атак.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
buy accutane 40 mg (acutanisotretinoin.one)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні