Чому небезпечно приймати гарячий душ

0
Чому небезпечно приймати гарячий душ
Всі говорять про користь контрастного душу – він може скоротити ризик багатьох захворювань. Але набагато менше відомо про гарячий душ.

Про це пише 24 канал.

Для людського тіла максимально допустима температура води – 49 градусів за Цельсієм. Якщо буде на три градуси вище – вистачить двох хвилин, щоб отримати опік. При 66 градусах опік буде миттєвим. Дерматологи вважають, що оптимальна температура води становить 44 градусів за Цельсієм або нижче: так вона змиє бруд та бактерії і не нашкодить.

Небезпека гарячої води
Постояти під гарячою водою буває досить приємно, особливо коли ще не ввімкнули опалення, а холодна осінь вже настала. Але не все так просто.

Занадто тепла вода подразнює шкіру. Гаряча вода змиває не тільки бруд, а й шкірне сало, яке зволожує шкіру та захищає її від мікробів. "Знежирена" гарячою водою шкіра стає сухою, іноді навіть занадто. Тому гарячий душ не рекомендують приймати при псоріазі, екземі та дерматитах. Людям із сухою шкірою рекомендується митися під теплою водою не вище 35 °C, причому недовго – 5 – 10 хвилин.

Гарячий душ створює додаткове навантаження на серце. Його не рекомендується приймати людям із низьким тиском. Гаряча вода розширює судини, через що тиск падає ще сильніше – можна знепритомніти.

Є й інший бік медалі. Під струменями гарячої води тіло швидко нагрівається і механізм природного охолодження не спрацьовує. Кровоносні судини розширюються, кров відводиться від тіла до шкіри. При цьому частота серцевих скорочень та пульс збільшуються, щоб протидіяти падінню артеріального тиску. Якщо є серцево-судинне захворювання, це може перевантажити серце та викликати проблеми. Тому краще перейти на тепленький душ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні