Чи можуть співробітники ТЦК заходити на приватну територію для вручення повістки

1
Чи можуть співробітники ТЦК заходити на приватну територію для вручення повістки
Мобілізація чоловіків в Україні триває і в деяких випадках співробітники територіальних центрів комплектування (ТЦК) заходять на приватну територію для вручення повістки.

Про це, чи законно це, розповіла адвокатка Катерина Аніщенко в коментарі РБК-Україна.

За її словами, українське законодавство дозволяє військкомам вручати повістку особі безпосередньо у місці її проживання.

«Це означає, що представники військового комісаріату та поліції можуть мати законне право зайти на територію подвір'я чи в квартиру для вручення повістки», – зазначила правозахисниця.

Аніщенко додала, що проникнення до житла співробітником ТЦК можливе лише в рамках встановлених законодавством процедур для вручення повістки. Це має бути виконано з дотриманням прав і свобод громадян та відповідно до законів України.

«Працівники військового комісаріату можуть відвідати житло людини з метою вручення повістки або здійснення інших офіційних процедур. Проте вони повинні мати при собі офіційні документи, що підтверджують їхній статус та повноваження. Громадянин має право перевірити ці документи», – пояснила адвокатка.

Катерина Аніщенко повідомила, що відмова від підпису у повістці не звільняє вас від зобов'язань, які можуть бути визначені у ній, а також можливих наслідків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Співробітники трц не є суб'єктами якихось повноважень. Вони є службовцями зсу. Зсу не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян (Конституція, ст 17). Тому щось хотіти від людей в громадських місцях і на приватній території вони не можуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні