У рф відбулися невдалі запуски ядерних ракет, - ГУР

0
У рф відбулися невдалі запуски ядерних ракет, - ГУР
У країні-агресорці відбулись невдалі випробування ракет «Ярс» і «Булава» – носіїв ядерної зброї.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Так, 1 листопада 2023 року Росія провела невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс», яка є основною у наземному компоненті стратегічних ядерних сил РФ.

Запуск ракети «Ярс» із космодрому «Плєсєцк» (Архангельська обл.) по цілі на полігоні «Кура» (Камчатка) здійснив бойовий розрахунок 33-ї ракетної армії ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ.

За даними ГУР МО України, ракета «Ярс» збилась з курсу.

Так само невдало 25 жовтня завершився випробувальний запуск з підводного ракетного крейсера «Борей» балістичної ракети РСМ-56 «Булава», що вкотре засвідчило її ненадійність.

«Серйозні проблеми Москва має також із важкою МБР РС-28 «Сармат» шахтного базування – це один з ключових проектів в оголошеному агресором процесі модернізації стратегічних ядерних сил РФ», – інформує українська розвідка.

Ракету «Сармат» у РФ створюють з 2009 року. Згідно з первинними планами Москви, її мали прийняти на озброєння ще 5 років тому, але дату постійно відтерміновували. Зрештою, «Сармат» прийняли на озброєння лише у вересні 2023-го – після першого і єдиного повноцінного випробування, проведеного у квітні цього року.

ГУР Міноборони зазначає, що у порівнянні з виготовленою в Україні МБР РС-20 «Воєвода» створена їй на заміну ракета «Сармат» позбавлена будь-яких переваг у конструкції, головній частині чи методах подолання протиракетної оборони. Фактично «Сармат» – недопрацьована, недосконала, сира ракета.

Крім того, розвідка повідомляє, що залишаються неподоланими складнощі держави-агресора і в її намірах вдосконалити повітряний компонент стратегічних ядерних сил. У межах часткової модернізації радянських бомбардувальників Ту-160 та Ту-95С росіяни мають здатність щорічно опрацьовувати 1-2 літаки. Заплановане на 2023 рік постачання нових стратегічних бомбардувальників Ту-160М2 перенесене на більш пізній термін, оскільки росіяни так і не змогли відновити виробництво нової версії двигунів НК-32.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні