Як вибрати синтезатор*

0
-1
Як вибрати синтезатор*
Ніколи не пізно розпочати вчитися чогось нового, наприклад, грати на синтезаторі – спрощеній версії фортепіано. Однак вибір музичного інструменту може виявитися не таким простим. В асортименті музичних магазинів та сайтів, що займаються продажем електроніки, можна знайти десятки моделей з різною ціною та функціональністю. Тому перед тим, як вибрати синтезатор варто познайомитися з тими параметрами інструменту, що заслуговують на особливу увагу покупця.

Синтезатори поділяються на три основні категорії - за технологією генерації звуку

  • В аналогових моделях сигнал формується осциляторами (електричними генераторами звукової хвилі), після чого обробляється за допомогою фільтрів та підсилювачів.

  • У цифрових пристроях джерелом сигналу є цифровий процесор. Цифрові піаніно — так часто називають класичні синтезатори — більш функціональні, підтримують гнучке налаштування і, як правило, коштують дорожче за аналогові.

  • Гібридні моделі поєднують можливості аналогових та цифрових інструментів та їх способи генерації звуків.



Кількість клавіш



Від кількісті клавіш залежить ширина звукового діапазону. Якщо у класичного фортепіано 88 клавіш, то у найближчого схожого на нього цифрового синтезатора їх буде 61 або 76. Весь діапазон, що охоплює сім октав і три субоктави (ті ж 88 клавіш), рідко затребуваний, тому в синтезаторах обмежуються шістьма або п'ятьма. Якщо інструмент має менше 61 клавіші, для навчання і навіть невеликих концертів він не придатний, до того ж на ньому незручно грати в дві руки. Більше інформації про технічні характеристики синтезаторів можна знайти на сайті secunda.com.ua.


На що варто звернути увагу



Спочатку варто оглянути всі моделі, які є в наявності, що підходять за заздалегідь обраними характеристиками та ціною. Ті, які сподобалися, можна попросити увімкнути та прослухати, обравши режим автоматичного акомпанементу. Якщо звучання не влаштовує, краще одразу перейти до іншого інструменту.

Вибираючи техніку за ціною, варто знати, що дорогі моделі мають більш широку функціональність, але їх значна частина не потрібна для новачків. І для початку рекомендується купити модель дешевше, а вже потім вибрати варіант із найнеобхіднішими функціями.



При виборі варто брати до уваги і дизайн. Небажано брати моделі із застарілими на вигляд та громіздкими корпусами. Можна вибирати синтезатор і по дизайну елементів, якщо інструмент не подобається зовні, грати на ньому буде не дуже комфортно.

Ще одним важливим фактором є наявність блоку живлення. Іноді він входить у комплект, але якщо елемент доведеться купувати окремо, витрати збільшаться. Правильно буде уточнити, чи є у наборі кейс чи чохол. За відсутності такого аксесуару його варто придбати додатково, щоб убезпечити ваш пристрій під час транспортування або перенесення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні