Українські військові за 4 місяці мали дійти до Криму: чому цього не сталося

0
Українські військові за 4 місяці мали дійти до Криму: чому цього не сталося
Згідно з початковим задумом військового командування України, ЗСУ мали б під час прориву російської оборони просуватися зі швидкістю близько 30 км на день. Очікувалось, що за чотири місяці наші захисники зайдуть до тимчасово окупованого Криму.

Про це розповів The Economist головком ЗСУ, генерал Валерій Залужний, пише УНІАН.

"Якщо подивитесь на підручники НАТО і на математичні розрахунки, які ми робили <при плануванні контрнаступу>, чотирьох місяців нам мало вистачити, щоб дістатися Криму, повоювати в Криму, повернутися з Криму і знову зайти та вийти звідти", — каже Залежний.

За його словами, проблема виникла вже на старті - на початку контрнаступу наші війська загрузли в безпрецедентних мінних полях на головному напрямі наступу, на півдні у бік Азовського моря. Тоді Залужний вирішив, що, ймовірно, "з нашими командирами щось не так, тому поміняв деяких з них".

"Потім я подумав, можливо, наші солдати не годяться для такого завдання, тому перевів їх до деяких бригад", – згадує генерал.

Однак коли й це не допомогло, головнокомандувач "наказав підлеглим знайти книгу, яку він якось побачив ще студентом військової академії". Вона мала назву "Прорив укріплених ліній оборони". Її у 1941 році опублікував радянський генерал-майор П. С. Смирнов, який аналізував бої Першої світової війни.

"І не прочитавши навіть половини, я зрозумів, що ми знаходимося саме там, тому що, як і тоді, рівень нашого технологічного розвитку на сьогодні поставив у ступор і нас, і наших ворогів", – пояснив Залужний.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні