Чому люди помирають уві сні

0
Чому люди помирають уві сні
Більшість задумувались про причини та обставини своєї смерті і це нормально, тому що так ми можемо себе вберегти. Деякі люди бояться вмерти уві сні, а для когось – це навпаки може здатись "легким шляхом в інший світ".

Про це пише Обозреватель.

За словами консультантки з респіраторної медицини в лікарнях Ноттінгемського університету Мілінди Совані, смерть уві сні пов'язана з трьома найголовнішими органами людського організму – серцем, легенями та мозком.

Коли людина спить, то вона не може швидко реагувати на сигнали, що з органами відбувається щось не так.

Серце
Директор медичного Центру серцевого ритму Cedars-Sinai Суміт Чага пояснив, що раптова зупинка серця відповідає за 90% випадків несподіваної смерті під час сну. До цієї групи ризику належать люди з ішемічною хворобою серця, збільшеним серцем або нерегулярним серцебиттям.

Дихальні шляхи
Обструктивне апное сну – це хвороба, спричинена звуженням м'язів у дихальних шляхах, що призводить до зменшення потоку дихання та недостачі кисню. Підвищується частота серцевих скорочень та артеріальний тиск, внаслідок чого людина може померти.

Мозок
Епілепсія – це хронічне захворювання головного мозку. Люди відчувають повторювані напади рухових, чутливих, розумових або психічних функцій, які виникають через надмірні нейронні розряди. Згідно з дослідженнями, напади епілепсії проявляються найчастіше вночі і сон може підвищити ризик цього.

Інсульт також може бути причиною смерті уві сні. Тромб або розрив кровоносних судин не дають крові потрапити до мозку і клітини починають відмирати.

Люди, які мають такі захворювання, можуть знизити ризики раптової смерті, якщо будуть вчасно звертатись до лікаря, слідкувати за своїм здоров'ям, правильно харчуватись та виконувати фізичні вправи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні