Паливо на яких заправках «вб'є» двигун вашого авто

0
Паливо на яких заправках «вб'є» двигун вашого авто
У зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україні скасували ринковий контроль за якістю бензину, а це означає, що будь-хто може ввезти будь-що і продати, як якісне паливо. Журналісти перевірили якість дизельного палива та бензину на чотирьох заправках найпопулярніших в Україні мереж АЗС.

Спеціально навчений фахівець взяв проби дизпалива і бензину на чотирьох найпопулярніших заправках - WOG, АВІАС, БРСМ, ОККО.

В ході дослідження з'ясувалося, що одному із зразків достатньо для спалахування 46 градусів, що є порушенням норми, яка встановлена на рівні 55 градусів. Таким чином, продавець такого палива несе загрозу життю не тільки своїм співробітникам, але і покупцям. Таке паливо може просто вибухнути.

В інших мережах паливо не небезпечне, але також не відповідає всім держстандартам.

Начальник відділення випробувального центру, де проводилася експертиза, Дмитро Печінка повідомив, що дизель може стати настільки вибухонебезпечним через наявність домішок, які не властиві дизельному паливу, можливо залишки бензину.

На словах дизель везуть з Європи, але навряд чи звідти приїхав би настільки не якісний продукт, тому що там дуже жорстко контролюється якість палива, в тому числі і рівень сірки. Саме за цим показником одна з мереж перевищила норму в більш ніж чотири рази – рівень досяг 41,3 мг/кг.

Але низький рівень сірки призводить до швидкого зношування двигуна, тому її потрібно замінити чимось менш токсичним. З відібраних зразків двигун швидше за все "вб'є" паливо з популярної мережі WOG.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні