Коли на заході України випаде перший сніг

1
Коли на заході України випаде перший сніг
Листопад для багатьох українців – найнеприємніший місяць року: вже не осінь, ще не зима, погода похмура, дощ – не дощ та сніг – не сніг, під ногами – то ковзанка, то бруд. З кожним днем сонце встає все пізніше, а сідає все раніше, та й то його майже не видно з-за хмар. Від сходу до заходу світила вже минає менше 10 годин на добу.

Про це пише ТСН.

Укргідрометцентр: зими не чекаємо
Як розповів нам заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, середньомісячна температура у листопаді буде близькою до кліматичної норми, на відміну від вересня і жовтня – тоді на 1,5-2 градуси вище норми. Середня місячна температура у листопаді передбачається 2-7 градусів тепла, це на 6-10 градусів холодніше, ніж у жовтні.

Анатолій Прокопенко уточнив, що листопад – перехідний місяць від осені до зими, настає час передзим'я. Воно починається після стійкого переходу середньої добової температури через +5 градусів у бік зниження.

"Зазвичай на більшій частині території України холоднішає нижче +5 у першій декаді листопада, на півдні – у другій декаді, у північно-східних областях – наприкінці жовтня, – говорить Анатолій Прокопенко. – Але цього року навіть на півночі країни перехід через +5 градусів відбудеться також у першій декаді листопада. Температура знижуватиметься поступово різких переходів від тепла до холоду не чекаємо. У другій половині місяця можливі невеликі морози через надходження холодного повітря з півночі. До 10 листопада сніг малоймовірний, надалі через мінусові температури на півночі України сніг можливий, але дуже незначний, як кажуть, пролітання окремих сніжинок, не більше".

За даними багаторічних спостережень, абсолютний мінімум температури повітря у листопаді в більшості областей становить 24 градуси морозу, у північних, східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в Карпатах – 31 градус морозу, на півдні Криму та Одещині – 13 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури – 24 градуси тепла, у Закарпатській, Чернівецькій, центральних, південних областях та у Криму до 29 градусів тепла.

Місячна кількість опадів у листопаді очікується 34-65 мм, в горах Криму та місцями в Карпатах до 100 мм, що в межах норми, у північно-східних областях 28-32 мм, що менше за норму.

Тобто нинішній листопад прогнозується холодним, але більш сухим, ніж звичайно.

Погодні сайти: буде місяць контрастів
Узагальнений прогноз погодних сайтів показує, що листопад в Україні сміливо можна назвати місяцем контрастів. В усіх областях перша його половина очікується теплою і без значних опадів, а друга половина навпаки – холодною, з дощами, снігом, морозами і так далі. Проте не вся – ближче до грудня трохи потеплішає,

Захід
Для жителів західних областей – це Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька – місяць розпочнеться з сильних злив. Тому 1-2 листопада з дому краще не виходити без парасольки та водонепроникного взуття. Однак цілих два тижні буде тепло: вдень +13-17 градусів, вночі +7-10. Дощі швидко припиняться скрізь, крім Закарпаття, де вони поливатимуть майже всю першу декаду. Та вже з 14-15 числа різко похолодає до -5 градусів удень і 12-15 градусів морозу вночі. Така температура протримається понад тиждень і супроводжуватиметься майже щоденними дощами з мокрим снігом. З 23-25 листопада снігопади посиляться але поступово теплішатиме: денна температура підвищиться до -2-4 градусів, а на Закарпатті, Буковині та Хмельниччині навіть до нуля. Така погода триматиметься до початку грудня.

Північ
У північні області – це Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська, Сумська – також 1-2 листопада завітають дощі, однак чим далі на схід, тим вони очікуються меншими. Сильно дощитиме майже два тижні лише на Волині та Рівненщині, в інших областях це швидше буде не дощ, а мжичка, а сумчани взагалі зможуть обійтися без парасольок. Буде досить тепло, вдень +10-14 градусів, вночі +6-8, але похмуро. Морози до -5 градусів удень і -15 уночі прийдуть 13-14 листопада і затримаються на тиждень. Потім потепліє, піде дощ з мокрим снігом, а 23-25-го можливий навіть справжній сніг, який на кілька днів укриє землю. Втім, за кілька днів потеплішає, а денна температура підвищиться до -2-3 градусів. Також очікується мокрий сніг.

Як бачимо, прогнози Укргідрометцентру та погодних сайтів помітно відрізняються: інтернет-синоптики обіцяють українцям значно екстремальніші погодні умови, ніж фахівці служби погоди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Трикратний Крадій Мізерних Пенсій клоун зеленський ХYЙЛО ЛАЛАЛА!!! зе-ХРЯК трикратний КРАДІЙ ПЕНСІЙ порошенко-вальцман з сYчкою гонтаревою і кулявлобом-яценюком ТРАХАНІ трикратним ЖИДІВСЬКИМ крадієм пенсій СМЕРДЯЧИМ клоуном зеленським Є жидо-ПІДОРАМИ СМЕРДЯЧИМИ ГІВНОМ ЯКІ СКОРО ПОДОХНУТЬ В СТРАШНИХ МУКАХ!!! НАМ ЦЮ зе-СВОЛОТУ НЕ ЖАЛЬ!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні