У Волинській області водії не вийшли з авто, щоб вшанувати загиблих військових

0
У Волинській області водії не вийшли з авто, щоб вшанувати загиблих військових
Волонтерка Анастасія Матвійчук обурилась, що на Волині не всі водії зупинилися і вийшли з машин, щоб вшанувати Героїв, які повернулися додому «на щиті».

Волинянка опублікувала відео у тіктоці у суботу, 28 жовтня, пише ВСН.

«Українці, пишу відразу до всіх, хто за стільки часу війни не знає, що означає напис на авто «НА ЩИТІ» і не знає елементарних правил поваги і навіть правил дорожнього руху коли бачите машину поліції з червоними маячками і з прапорами. Невже так важко зупинити свої машини перед таким транспортом? Невже ви не встигнете якщо на хвилину зупинитесь і віддасте шану воїну якого везуть востаннє додому? Невже ваші ноги переламаються якщо ви станете на коліно?», - йдеться у тесті під відео.

За словами волонтерки, за 30 хвилин перед траурним кортежем зупинилося 3 легкові машини і 1 фура. Лише з однієї вийшли пенсіонери і стали на коліна.

«Словосполучення «Зі щитом або на щиті» використовували ще в стародавній Спарті. Воно має метафоричне значення — заклик перемогти, добитися мети або з честю загинути. Проводжаючи солдатів у військову експедицію, спартанські матері говорили: «Зі щитом або на щиті». До 2022 року на таких евакуаційних машинах був інший, російський напис «Груз 200». Але наші військові вони не «груз», вони - Герої. Тому офіційно було прийнято рішення змінити цей напис. Першою хто проявив таку ініціативу була волонтерка Тата Кеплер і її мама зробила власноруч напис на авто. Тому, якщо побачите таке авто то знайте, це ще один Герой назавжди НА ЩИТІ повертається додому», - додала волонтерка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні