30 жовтня - Озерянської ікони Божої Матері: категоричні заборони на сьогодні

0
30 жовтня - Озерянської ікони Божої Матері: категоричні заборони на сьогодні
30 жовтня за новим церковним календарем згадують єпископа Зиновія та його сестру Зиновію, а також пам'ять Озерянської ікони Божої Матері, покровительки Харкова і Слобожанщини. У народному календарі - Синичкин день.

Про це пише УНІАН.

Прикмети на 30 жовтня
- кішки і коти міцно сплять - ще буде тепло;
- павутина стелиться по рослинах - холод прийде не скоро;
- зірок на небі мало - до хуртовини або хуртовини.

У народному календарі 30 жовтня - свято Синичкин день, День мисливця. До цього дня, як правило, вже прилітали зимові птахи, синиці, снігурі. Їхня поява вважалася ознакою того, що наближаються холоди. Мисливці в цей час ішли на зайця.

Що не можна робити 30 жовтня
- лихословити, сваритися;
- відмовляти в допомозі;
- лінуватися - це до безгрошів'я;
- вінчатися - шлюб буде недовгим.

Народні прикмети забороняють цього дня ображати птахів, а також виганяти з дому синичку, якщо вона випадково залетіла - це до невдач. Також не слід позичати гроші і просити в борг.

Що можна робити 30 жовтня
Цього дня добре помолитися перед іконою Божої Матері, якщо є можливість - піти до храму. У Озерянської ікони просять зцілити від хвороб, насамперед очей і слуху, а також від наслідків важких переломів.

За старих часів цього дня збиралися всією сім'єю за столом - готували м'ясні страви, ставили на стіл соління і пироги. У Синичкине свято потрібно погодувати птахів - це приверне удачу в дім. Вважається, що тому, хто добре попрацює цього дня, достаток у дім потече рікою.

30 жовтня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Анастасія, Герман, Степан, Зіновій, Макар, Йосип, Максим, Марк, Олександр, Артем.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні