За яких умов українцям почнуть відключати світло

0
За яких умов українцям почнуть відключати світло
В Україні затвердили графіки вимкнення електроенергії. Однак застосовувати їх будуть лише у тому разі, якщо РФ почне обстрілювати об'єкти критичної інфраструктури.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Графіки розроблюють щорічно вже впродовж десятирічь, розповів радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко під час експертного обговорення, організованого Центром економічного відновлення. Під час підготовки до опалювального сезону необхідно провести ремонти, зробити запас газу, вугілля, прорахувати енергетичний баланс. А ще розробити графіки відключення на випадок надзвичайної ситуації. Раніше такі графіки створювали обленерго та затверджувала обласна держадміністрація, а зараз – оператори системи розподілу та військові адміністрації.

"Сам факт наявності графіків відключення не говорить про те, що їх планують застосовувати. Але цей інструмент має бути в пакеті, яким може скористатись диспетчер", – пояснює Бойко. Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, вважає, що розроблені графіки – гарна новина. Мовляв, вони пройшли випробовування, протестовані. Графіки допоможуть у випадках обстрілів мінімізувати наслідки, збалансувати систему.

"Графіки розроблено, пропрацьовано на місцевості. Вони розраховані, зокрема, на атаки. Зрозуміло диспетчерам, як треба діяти, коли атаками буде завдано тієї чи іншої шкоди. На мою думку, ця частина підготовки зроблена якісно", – впевнений Харченко.

Олена Павленко, президентка DiXi Group, зазначає: інформація про введення графіків дійсно є фейковою, проте навіть якби графіки вже запровадили, українці не мають впадати в паніку. До відключень треба бути готовим, і вони цілком можливі. "Графіки відключення – те, що може трапитись. Чим краще кожен підготується, тим краще пройде зима", – пояснила вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні