Дві країни заблокували допомогу Україні на 50 млрд євро

0
Дві країни заблокували допомогу Україні на 50 млрд євро
Прем'єр-міністри Угорщини та Словаччини Віктор Орбан і Роберт Фіцо, відомі своїми проросійськими поглядами, заблокували виділення Україні 50 мільярдів євро допомоги від ЄС.

Про це пише Politico з посиланням на дипломата, знайомого з ходом обговорень, передає Уніан.

Так, за словами джерела, Орбан заявив, що підтримка ЄС не працює, а новообраний прем'єр Словаччини Фіцо послався на проблеми корупції в Україні.

Зазначається, що для оновлення бюджету ЄС вимагає підтримки всіх 27 країн-членів. Раніше Брюссель в цьому питанні стикався тільки з лютим опором Угорщини, але зараз до неї приєдналася ще й Словаччина.

При цьому рішення про оновлення бюджету блоку має бути прийнято до кінця року, оскільки нинішнє фінансування ЄС для України має закінчитися саме тоді.

Водночас Радіо Свобода з посиланням на власні джерела повідомляє, що угорський прем’єр Віктор Орбан був єдиним, хто виступив проти виділення 50 млрд євро макрофінансової допомоги Україні під час дискусій на саміті лідерів ЄС.

Як пише видання, словацький прем'єр Фіцо зазначив, що не буде підтримувати військову допомогу Україні та санкції, але не проти гуманітарної підтримки "у тому ж обсязі, у якому надсилали зброю".

Також Орбан на запитання журналістів про виділення 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру на зброю для України відповів, що чекає у Будапешті делегацію з Києва, щоб обговорити це питання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні