Хто має право вручати українцям повістки

1
Хто має право вручати українцям повістки
Під час дії воєнного стану в Україні право вручати повістки мають спеціально визначені люди: ніхто крім них не має це робити.

Про це у коментарі для РБК-Україна пояснила юрист практики військового права Тетяна Козян.

Хто має право вручати повістки: список
Як таких правил вручення повісток в Україні не визначено, однак процес вручення повісток має певні особливості, які регламентовані законодавством, каже Тетяна Козян.

Під час вручення повістки обов’язково переконайтесь, хто її вручає. Вручення повістки особою без відповідних повноважень є законною причиною відмовитися від отримання документа, зазначає співрозмовниця.

Водночас новий порядок наділяє функцією вручення повістки призовникам, військовозобов’язаним та резервістам про явку за викликом до ТЦК та СП ще кілька категорій осіб.

Отже, вручати повістки військовозобов’язаним можуть лише:
- представники ТЦК та СП, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки;
- представники органу місцевого самоврядування (виконавчого органу сільської, селищної, міської ради);
- керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний;
- управителі багатоквартирних будинків.

"При цьому уповноважені особи не можуть проникати до житла особи без її згоди з метою вручення повістки", – зауважує вона.

Зверніть увагу. Зазначені категорії осіб не мають право самостійно виписувати повістки, вони можуть лише вручити документ після відповідного розпорядження про необхідність конкретних військовозобов’язаних з’явитися за викликом до військкомату від ТЦК та СП.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну якщо служба зовнішньої розвідки має право вручати повістки то чому вона не вручає повістки різним закордонним батальйонам'', ''монако'' і таке подібне?!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні