Чому не можна дивитися у розбите дзеркало

0
Чому не можна дивитися у розбите дзеркало
У нашій культурі вкоренилися багато народних прикмет про дзеркала. Одна з головних таких прикмет говорить про те, що не можна дивитися в розбите чи тріснуте дзеркало.

Про це пише Телеграф.

В українському фольклорі та народних віруваннях завжди відводилося окреме місце дзеркалам, пише obozrevatel.com. Наші пращури вірили, що дзеркало — це такий собі портал між фізичним та містичним світами.

Розбите дзеркало у будинку вважалося порушенням цього духовного порталу, тому його поспішали викинути та замінити на нове. Люди вірили, що тріснуте або розбите скло дзеркала може зашкодити енергетиці в будинку та завдавати шкоди сім’ї, яка в ньому живе.

Розбите дзеркало завжди асоціювалося із негативною енергетикою. Наші пращури вірили, що таке дзеркало може роздробити душу, призвести до нещасть, хвороб і смертей. Тому майже всі прикмети, пов’язані з дзеркалами, погані і не на добро.

Якщо подивитися на розбите дзеркало з прагматичної точки зору, можна зрозуміти, що всі забобони пов’язані в першу чергу з безпекою. Як відомо, при ударах або падіннях дзеркало, як і будь-яке інше скло, розбивається на дрібні небезпечні уламки. Тому просто потрібно їх акуратно зібрати і якнайшвидше викинути, щоб не поранитися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні