Землю накрила потужна магнітна буря: скільки вона триватиме

0
Землю накрила потужна магнітна буря: скільки вона триватиме
Потужна магнітна буря К-індексу накрила Землю. Вона відповідає червоному рівню. Особливо відчуватиметься її вплив у середу, 25 жовтня. Наступного дня відбудеться послаблення.

Про це повідомляє Meteoagent, пише Главком.

Фахівці пояснили, що це енергетичні викиди, що виникають в результаті різних вибухів і спалахів на поверхні Сонця. Вони спричиняють підвищення геомагнітної активності. Під час таких вибухів сонячна енергія поширюється у різні напрямки, включаючи Землю.

Ця енергія складається з набору заряджених частинок, таких як протони й електрони, які здатні переміщуватися з великою швидкістю в космічному просторі. Коли ці заряджені частинки взаємодіють з магнітосферою Землі, вони можуть викликати активність, відому як сонячні або магнітні бурі.

Невеликі магнітні коливання зазвичай майже не відчутні. Їх класифікують за значенням К-індексу 2 або 3. Бурі з К-індексом 4 – уже відчуваються. Бурі з класифікацією вище К-індексу 5 вважають бурями червоного рівня. Вони можуть спричиняти збої в роботі супутників, GPRS, мобільного зв'язку, а також в електромережах.

Потужніші бурі можуть викликати навіть таке явище, як полярне сяйво. Також вони можуть також впливати на самопочуття значної кількості людей на планеті Земля.

Згідно з даними супутникових систем, а також міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, магнітна буря з К-індексом 5 атакувала Землю 21 жовтня. 24 жовтня ця буря посилилася та досягла К-індексу 6, що відповідає бурі червоного рівня. У середу, 25 жовтня, вона дещо послабне та піде на спад лише наступного дня.

Серед науковців дотепер немає єдиної думки щодо впливу магнітних бур на людей. Однак існують дослідження, які підтверджують взаємозв'язок між погіршенням самопочуття людей і магнітними бурями. Під час цих періодів багато людей скаржаться на слабкість і головні болі, звертаються до лікарів, зокрема, до кардіологів, частіше ніж зазвичай.

Медики наголошують, що у такі дні варто більше відпочивати, висипатися, гуляти на природі. Окрім того – нормально харчуватися та пити значну кількість води. Намагатися уникати стресів і за необхідності звертатися до лікаря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні