Чому вагітним заборонено їсти суші

0
Чому вагітним заборонено їсти суші
Вагітність – період у житті жінки, коли важливо приділити особливу увагу своєму здоров'ю та майбутньої дитини. Однією з ключових складових захищеної вагітності є правильне харчування.

Про це пише 24 канал.

Вагітність пов’язана з довгим списком того, що можна і чого не можна робити. Сюди входять і продукти, які можна вживати безпечно, а які підпадають під категорію краще уникати.

Чи можна їсти суші вагітним
Коротка відповідь: ні, але все не так погано, як звучить!

"Вагітним слід уникати будь-якої сирої або недовареної риби", – каже Емі Роскін, доктор медичних наук, сертифікований акушер-гінеколог і головний лікар Американський коледжу акушерства та гінекології.

Сирої риби вагітним не можна, але є велика кількість суші з приготованою рибою чи сиром. Вони – безпечні для споживання.

У чому небезпека
Суші можуть бути джерелом бактерій та паразитів, таких як сальмонелла, лістерія та анісакіоз. Вагітні жінки мають підвищену вразливість до цих інфекцій через знижену імунну систему, що може призвести до серйозних ускладнень.

Згідно з даними Центру з контролю та профілактики захворювань, вагітні жінки в 10 разів частіше заражаються лістерією, ніж невагітні. Якщо вагітна інфікується лістерією під час вагітності, це може призвести до передчасних пологів та інших проблем зі здоров’ям дитини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні