Кому з українців не вдасться уникнути мобілізації

0
Кому з українців не вдасться уникнути мобілізації
В Україні триває загальна мобілізація. Проте в деяких чоловіків є підстави відстрочки від мобілізації зазначені в статті 23-ї закону України «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію». Зокрема, це може бути інвалідність, проходження навчання тощо. Але трапляються випадки, коли людину вводять в оману та мобілізують, хоча вона має право на відстрочку.

Про це для ТСН розповів адвокат Ростислав Кравець..

Як зазначає фахівець, це можуть бути підстави наявності броні, інвалідності тощо. Також йдеться про проходження лікування або навчання. На відстрочку можуть претендувати й багатодітні сім'ї, особи, які втратили безпосередньо своїх близьких родичів під час російської агресії.

«Їм також надано право або відмовитися від мобілізації, або отримати відповідну відстрочку. Це особи, які є усиновлювачами, які мають дітей-інвалідів, які самостійно виховують дітей, які не досягли ще 18 років, тобто повноліття», – пояснює Кравець.

За словами Кравця, в переважній більшості випадків ТЦК дотримуються цих вимог, однак єдине питання, що ми стикаємося наразі з деякими дуже неприємними випадками, коли ТЦК вводять в оману осіб та мобілізують їх, попри наявність броні чи підстав для відстрочки від мобілізації.

«Люди підписують документи і виявляється, що вони дали згоду на мобілізацію і відмовилися від права на відстрочку, і вже готові їхати до військових частин. На жаль, таки випадки також трапляються. Перед тим, як підписувати будь-який документ із ТЦК, слід обов'язково прочитати його зміст», – радить фахівець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні