У Луцьку викрили шахрайський кол-центр, який ошукав людей на мільйони гривень

0
У Луцьку викрили шахрайський кол-центр, який ошукав людей на мільйони гривень
Кіберфахівці Служби безпеки заблокували у центрі Луцька шахраїв, які під виглядом інвестування у криптовалюти, цінні папери, інші активи привласнювали гроші громадян.Щомісяця ділки видурювали у людей до 2 млн. грн.

Про це повідомила речниця управлінняя СБУ у Волинській області Іванна Поліщук, пише Конкурент.

Зловмисники створили в обласному центрі власний кол-центр, який нараховував 20 операторів. Шахрайський «call-центр» мав чітку ієрархічну структуру та був поділений на два відділи.

У першому відділі працювали стажери та нові співробітники, які телефонували громадянам, спілкувалися з ними та пропонували вкласти кошти з метою заробітку. Якщо потенційна жертва попадала на гачок, перенаправляли їх на працівників другого відділу.

У другому відділі працювали досвідчені працівники, які безпосередньо схиляли осіб до перерахування коштів під виглядом інвестицій.

За оперативними даними, до організації незаконної діяльності причетна жителька Рівненщини, які вирішила «заробити» на злочинній схемі. Клієнтами шахраїв були громадяни України та іноземці.

«Під час обшуків у приміщенні «call-центру» виявлено банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами незаконної діяльності.

Триває досудове розслідування за ч. 4 та ч. 5 ст. 190, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна», – йдеться у повідомленні.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні