В Україні зміняться правила мобілізації: що треба знати

2
В Україні зміняться правила мобілізації: що треба знати
В Україні триває загальна мобілізація. Все більше чоловіків, яких раніше не визнавали придатними, тепер підлягають призову.

Про це пише ТСН.

У військовому відомстві запевняють, що людей із хворобами, які не дозволяють за станом здоров’я виконувати обов’язки військової служби, не мобілізуватимуть до війська. Водночас у разі довготривалої ремісії (3–5 років), яка підтверджується лабораторним дослідженням, буде застосований індивідуальний підхід та ухвалене індивідуальне рішення.

Мовляв, стверджують в Міноборони, такі люди і до внесених змін до наказу служили в ЗСУ на різних посадах – у підрозділах забезпечення чи навчальних центрах.

Під мобілізацію можуть потрапити також чоловіки, які мають 3-тю групу інвалідності. Відповідно до ч. 2 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», особи з інвалідністю в особливий період можуть бути призвані на військову службу, втім, лише за їхньою згодою і тільки за місцем проживання.

Деякі адвокати кажуть, що нема нічого катастрофічного в тому, що чоловік із третьою групою інвалідності піде до армії. Як зазначив адвокат Іван Ліберман, це легка інвалідність, тобто вона передбачає й легкі розлади здоров’я, з якими людина все ж може воювати. Мобілізація чоловіка не означає, що він потрапить до штурмової групи і піде на «нуль». Рук часто не вистачає і в тилу. Існує також припущення, що дехто з чоловіків міг підробити собі групу заради соцвиплат, пільг, поїздок до санаторіїв тощо.

Інші адвокати вважають, що такі поправки до закону – повне свавілля.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Адвокат який вважає що хворий може йти на війну, хай покаже приклад
Відповісти
"Існує також припущення, що дехто з чоловіків міг підробити собі групу " а дехто не купив собі мізки, але при посаді
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні