У кафе-барі відвідувачі влаштували дискотеку під «Калинку-малинку»

0
У кафе-барі відвідувачі влаштували дискотеку під «Калинку-малинку»
У кафе-барі міста Олександрія Кіровоградської області відвідувачі веселились під російську пісню "Калинка-малинка". На відео, яке виклали в соцмережу, видно, як відвідувачі танцюють під російську музику. Цей факт поліція перевіряє.

Про це Суспільному розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко. За її словами, цю подію поліція зареєструвала 20 жовтня.

"Встановили, що це було не під час комендантської години. За фактом публічної трансляції російськомовного контенту поліція проводить перевірку. За її результатами матеріали направлять уповноваженому з захисту державної мови", — сказала Віталіна Бевзенко.

"Наскільки треба не поважати закони, військових, які щодня боронять країну від навали і взагалі себе, аби на 605 дні повномасштабного вторгнення Росії врубати це лайно в закладі! Маю надію на реакцію від правоохоронців", — написав дописувач під відео.
Журналістка Суспільного поспілкувалася телефоном з адміністратором закладу Іядом. Свого прізвища він не назвав.

"Діджей розповів, що цю пісню замовив військовий. Він підійшов до нього і сказав, що у брата день народження, і хоче зробити своєрідний подарунок йому. Діджей не хотів відмовляти військовому. Коли я почув, що лунає російська пісня, я підбіг до діджея і вимкнув цю пісню. Ця пісня навіть не лунала до кінця. Більше такого не станеться. Я поговорив з діджеєм. У нашому списку лише закордонні й україномовні пісні, можете перевірити", — розповів Іяд.



Використання російських пісень забороняє законодавство України. 19 червня 2022 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який забороняє російську музику в українських медіа та громадських місцях. Відповідальність за порушення — штраф.

Фізичні особи, якщо порушили вперше, сплачують від 3400 гривень до 8500. За повторне — від 8500 до 11 900. Юридичні — від 65 до 325 тисяч гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні