Скільки українців перебувають у реєстрі зниклих безвісти

0
Скільки українців перебувають у реєстрі зниклих безвісти
Близько 28 тис. громадян України внесені до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко на зустріч з представниками Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти, передає МВС, пише gazeta.ua.

"Станом на сьогодні у нас близько 28 тисяч зниклих безвісти за особливих обставин громадян, яких необхідно розшукувати. Є потреба у відборі зразків ДНК, аби порівнювати цю інформацію з тими запитами, які надходять до експертних установ від сімей осіб, зниклих безвісти", - зазначив Тимченко.

Є проблема з ідентифікацією тіл на тимчасово окупованих територіях, у зоні бойових дій та у тимчасових похованнях.

"Пошукові групи не можуть зайти, забрати тіла та обміняти ті, що є у нас. На жаль, не може бути з агресором і терористом повноцінної співпраці з обміну", - сказав заступник.

Генеральна директорка МКЗБ Кетрін Бомбергер назвала гармонізація роботи всіх органів державної влади та установ, основною метою.

На зустрічі обговорили поповнення ДНК-бази. Представники МКЗБ сказали, що за міжнародним досвідом на 30 тис. зниклих безвісти має бути сформована база із 90 тис. зразків ДНК. Щонайменше три родичі зниклого безвісти мають надати свій генетичний зразок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні