Скільки цукру людина насправді вживає за день

1
Скільки цукру людина насправді вживає за день
Люди можуть ретельно стежите за своїм раціоном і намагатись контролювати кількість споживаного цукру. Однак, цукор може знаходитись в неочікуваних продуктах, які усі споживають кожного дня у великій кількості.

Про це повідомляє Styler з посиланням на пост дієтолога та нутриціолога Віри Курин в Instagram.

За словами фахівця, люди навіть не здогадуєтеся про те, скільки цукру вживають за день.

Ковбаса
Попри те, що навчальні заклади включають, наприклад, сосиски до раціону школярів, говорити про користь цих продуктів, тим більше для дитячого організму, не можна.

Все тому, що крім високого вмісту жиру, наявності трансгенної сої та глутамату натрію у складі ковбас та сосисок є велика кількість цукру, в середньому 20 чайних ложок на кілограм продукту.

Сік
У пакетованих соках не лише велика кількість штучних барвників та консервантів, а й цукру (200 мл/5 ч.л). Замість соку в пакетах краще з’їсти фрукт цілком, отримавши не лише вітаміни та мікроелементи, а й клітковину.

Енергетики
Окрім величезних доз цукру (200 мл/6 ч.л), енергетики містять ще й багато іншої шкоди. Надмірне надходження кофеїну з енергетичними напоями може призвести до гіперстимуляції травного тракту, нудоти, блювання, діареї та болів у животі.

Також кофеїн може також стати причиною рефлюксу, печії та езофагіту.

Йогурт
Багато людей таку категорію продуктів вважають дієтичними. кукурудзяні пластівці залиті питним йогуртом - не найкращий сніданок.

Такий сніданок не тільки здатний покрити денну норму цукру (200 г/4 ч.л), а й шкідливий для всієї гормональної системи через різкий викид інсуліну.

"Цілих 8 чайних ложок на півлітрову пляшечку йогурту - дуже високий показник для здорового та дієтичного харчування", - каже дієтолог.

До чого призведе надмірне споживання
Існує кілька досить небезпечних захворювань, які у наш час неймовірно поширені:

хвороби серця - до захворювань серцево-судинної системи більшою мірою схильні ті, хто щодня з'їдає кількість цукру, що перевищує норму

ожиріння - зайва вага якраз і виникає від регулярного споживання простих вуглеводів

високий кров'яний тиск
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я б радив взагалі відмовитися від цукру. Наш організм завжди потрібно збагачувати вітамінами, час від часу купляти таку їжу, в якій багато вітамінів. Особисто я вам можу порекомендувати починати брати спіруліну - https://ecovill.com.ua/ru/spirulina/ Вона дуже смачна та приємна на смак. Всім раджу!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні