Українців хочуть штрафувати за використання назв «шампанське» та «коньяк»

0
Українців хочуть штрафувати за використання назв «шампанське» та «коньяк»
В Україні запропонували штрафувати за незаконне використання зареєстрованих брендів з грудня 2024 року. Так, планується ввести адміністративну відповідальність за порушення законодавства у сфері географічних зазначень спиртних напоїв.

Проєкт закону вже з’явився на сайті Верховної Ради, пише 24 канал.

У проєкті закону запропонували ввести адміністративну відповідальність за порушення законодавства у сфері географічних зазначень спиртних напоїв. Алюзія передбачає штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 340 до 850 гривень.

Тому штраф можна отримати за використання назв "шампанське" та "коньяк".

Зазначається, що законом гармонізуються положення національного законодавства з нормами права ЄС та встановлюються загальні правила визначення, опису, представлення і маркування спиртних напоїв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні