Якою цьогоріч буде зима в Україні

0
Якою цьогоріч буде зима в Україні
Зима цьогоріч знову може бути досить теплою та м'якою, як і торік. Ба більше, цілком можливо, що взимку буде ще тепліше. Морози будуть, але не надто сильні та не дуже часто. Опадів буде мало, через високі температури повітря йтиметься здебільшого про мокрий сніг або сніг із дощем. Новий рік також, найімовірніше, буде "плюсовим", а отже, безсніжним.

Про це ексклюзивно для Обозреватель розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Метеорологи бачать у грудні лише один морозний період у кілька днів. Він припадає на середину місяця. У січні можуть бути морозні дні, але великих мінусів не передбачається.

Якою буде погода взимку 2023/24
За словами метеорологині, останніми роками зими в Україні "йдуть одна за одною" – вони неймовірно схожі. Так, "погода у грудні, як і в листопаді, практично не відрізнятиметься від тієї, яка була минулого року".

Водночас "зими стали нестійкими за температурним режимом", – повідомила вона. Це означає, що, як і в минулі роки, цієї зими знову очікуються температурні "гойдалки", щоправда, не такі сильні, як, наприклад, у теплу пору року, коли стовпчик термометра змінював показники на 10 градусів протягом двох днів.

Опадів буде мало. Причому через переважно плюсові температури це здебільшого буде сніг із дощем або мокрий сніг.

"Усі похолодання будуть дуже короткочасними, нестійкими, вони дуже швидко змінюватимуться і переходитимуть на більш високі температури, нехай і незначні, практично обійдеться без особливих морозів – 0…+5 градусів у денний час", – спрогнозувала метеорологиня.

Якою буде погода у грудні 2023 року
У грудні Мартазінова прогнозує м'яку, досить теплу для цієї пори року погоду. Але в середині місяця можливе різке похолодання із морозами до -15 градусів. Втім воно триватиме лише кілька днів. "Далі знову піде потепління", – пообіцяла вона.

Якою буде погода на Новий 2024 рік
На жаль, погода на Новий рік, мабуть, знову буде зовсім не новорічною, без снігу та морозу. "З огляду на попередній рік йде така сама аналогія", – зауважила метеорологиня. За її прогнозами, слід очікувати невеликий "плюс" удень і 0 або невеликий "мінус" уночі. Опади якщо й будуть, то незначні та у вигляді мокрого снігу.

Якою буде погода у січні 2024 року
Щодо всього січня 2024 року, то він буде м'яким. "Він пройде аналогічно до попереднього січня. Невеликий "плюс", позитивні температури, які можуть бути вдень і зберігатися вночі. +5 градусів – це граничні значення. Не думаю, що в січні або лютому буде +7, так не виходить. Але денні температури можуть бути від 0 до +5 градусів. Нічні – від 0 до -5 градусів. Переважно буде така картина", – пояснила Мартазінова.

За її словами, січень буде малосніжним і майже без опадів. Морозів буде мало, але до морозів -15 градусів готуватися не варто. У січні в окремі холодні дні температура повітря може опускатися не нижче, ніж до рівня -7... -10 градусів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні