На заході України у мами загиблого військового вкрали 7,5 мільйонів гривень

0
На заході України у мами загиблого військового вкрали 7,5 мільйонів гривень
На Закарпатті затримали одного з організаторів схеми, який виманив у матері загиблого бійця ЗСУ мільйони грошової допомоги, яку держава надала жінці через смерть сина.

Про це пише УНІАН.

Йдеться про суму в 7,5 мільйонів гривень. Аферисти наполегливо рекомендували 49-річній переселенці з Донецька покласти ці гроші на їх криптогаманець, залякуючи жінку, що таку суму небезпечно зберігати у банку. Зранку 17 жовтня Національна поліція України повідомила про затримання 35-річного учасника схеми, який «сів на вуха» жінці разом зі своїм спільником.

Зазначається, що спершу аферисти наполягали, щоб жінка поклала 5 мільйонів гривень на рахунок у фінансову установу, яка знаходиться за кордоном. Мати загиблого військового повірила в цей обман та перерахувала гроші на криптогаманець зловмисників.

«Через деякий час вона захотіла зняти частину коштів із «рахунку», однак шахраї повідомили, що ці кошти арештовані і для того, щоб їх розблокувати, потрібно перерахувати їм на рахунки ще певну суму грошей», - йдеться у повідомленні поліції.

Тоді переселенка перевела шахраям ще 2,5 мільйони гривень. Після того, як аферисти «вибили» з жінки всі грошу, зв'язок з ними обірвався.

Ошукана українка спробувала знайти грабіжників за допомогою закарпатських поліцейських. Правоохоронці вели відповідне розслідування майже 6 місяців, але врешті ідентифікували маршрут руху вкрадених грошей. Це дозволило вийти на основних фігурантів схеми.

Зазначається, що станом на 17 жовтня за цією справою було проведено майже 50 обшуків у різних регіонах України.

«Одного з організаторів шахрайського кол-центру поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Він дає свідчення поліції щодо своїх спільників та співпрацює зі слідством», - кажуть в поліції.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні