Українцям загрожують два активні віруси: хто у зоні ризику

0
Українцям загрожують два активні віруси: хто у зоні ризику
В Україні стартував осінній епідемічний сезон, і фахівці передбачають, що він буде складнішим, ніж торік. Попри звичні випадки грипу та ГРВІ, медики фіксують все більше захворювань на COVID-19.

Про це пише 24 канал.

Базовий курс вакцинації – це два щеплення і один бустер
Медичні фахівці підкреслюють, що літні люди, у яких імунна система з віком стає слабшою, а також ті, що страждають від хронічних захворювань, наразі є найбільш вразливими перед новими штамами коронавірусу, який продовжує мутувати.

«Базовий курс вакцинації – це два щеплення і один бустер»,
– нагадує головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Варто зауважити, що бустерну дозу варто робити через п’ять місяців після другого щеплення. Крім того, навіть якщо людина старшого віку отримала всі три щеплення, рекомендовано продовжувати курс вакцинації.

Лікарі пояснюють, що наявність хронічних захворювань та вік старше 60 років вимагають другого бустеру, тобто четвертого щеплення, для максимального захисту від важких перебігів хвороби.

Держава забезпечує безкоштовну вакцинацію українців від Covid-19
Держава продовжує проводити безкоштовну вакцинацію населення від Covid-19. Водночас вакцину від грипу кожен може самотужки придбати в аптеці.

Зверніть увагу, що для повного захисту необхідно здійснити обидві вакцинації. Від цього залежить власна безпека та захист близьких.

«Вакцини проти грипу і проти Covid-19 можуть вводитися за один візит до лікаря», – стверджує лікар-інфекціоніст Федір Лапій.

Керівниця проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» та директорка Пакту в Україні Альона Герасимова ділиться, що в Україні зараз триває важлива інформаційна кампанія. Її головне завдання – пояснити необхідність вакцинації, кому вона потрібна і чому не варто боятися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні