З Білорусі полетів борт пов'язаний із ПВК «Вагнер»

0
З Білорусі полетів борт пов'язаний із ПВК «Вагнер»
О 1:55 вночі 12 жовтня на військовий аеродром «Бобруйск» з Москви прилетів транспортний Іл-76 (RA-76370) російської вантажної авіакомпанії «АбаканЕйр».

Про це повідомляє Беларускі Гаюн.

«По-перше, варто сказати, що цей аеродром дуже рідко використовується російською авіацією, як факт — це перший приліт борту з РФ за весь 2023 рік, не кажучи вже про те, що борт прибув із Москви вночі. По-друге, цей аеродром є найближчим до табору ПВК «Вагнер» у с. Мета — 58 км. по прямій.

І нарешті, по-третє, користувачі в соцмережах пов'язують цей борт із найманцями ПВК «Вагнер». Ще влітку він був помічений у Джібуті та Ентеббі.

Однак повернемося до Білорусі. Тут цей Іл-76 пробув більше доби і відлетів вранці 13 жовтня, але найцікавіше це його подальший маршрут:

Мінеральні Води (РФ) → Джерба (Туніс) (проміжна посадка) → Бамако (Малі).

І це важливо, бо відомо, що в Малі дислокуються найманці ПВК «Вагнер». Як приклад, наприкінці літа Reuters писали, що в Малі знаходяться близько 1000 вагнерівців, які допомагають там місцевій хунті. Останнім часом провагнерівські канали публікують чимало відео та фото про участь вагнерівців у боях на території цієї західноафриканської країни.

Крім того, зазначимо, що це перший рейс, який справді міг вивезти якусь кількість найманців із Білорусі, незважаючи на те, що чутки про можливу передислокацію вагнерівців із Білорусі до Африки з'явилися вже кілька місяців тому», - йдеться у повідомленні моніторингового каналу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні