В Ірані вбили відомого режисера та його дружину

0
В Ірані вбили відомого режисера та його дружину
В Ірані одного із найвидатніших кінорежисерів країни Даріуша Мехрджуї та його дружину убили в їхньому будинку поблизу Тегерана.

Про це пише Лівий Берег з посиланням на The Guardian.

Головний суддя провінції сказав, що Мехрджуї та його дружина Вахіде Мохаммадіфар «були вбиті численними ножовими пораненнями в шию».

Тіла подружжя знайшла їхня донька.

Поліція повідомила, що на місці злочину не виявили ознак насильницького проникнення, однак були сліди, «пов'язані з вбивцею».

У неділю газета Etemad опублікувала інтерв’ю з дружиною режисера, в якому йшлося про погрози і пограбування будинку. У своїй заяві міністр культури Ірану Мохаммад-Мехді Есмаїлі назвав Мехрджуї «одним із піонерів іранського кіно» та «творцем вічних творів».

Народився в 1939 році в Тегерані, Мехрджуї вивчав філософію в Сполучених Штатах, а потім повернувся до Ірану, де заснував літературний журнал і випустив свій перший фільм у 1967 році, «Діамант 33» пародію на серіал про Джеймса Бонда.

83-річний чоловік був незабутньо пов'язаний із новою хвилею іранського кіно, а його фільм 1969 року «Корова» став однією з перших картин цього руху. Потім він зняв низку відомих фільмів, у тому числі “Містер Легковірний” та “Цикл”, перед тим як залишити Іран після ісламської революції 1979 року.

З 1980 до 1985 року він жив у Франції, де працював над документальним фільмом «Подорож до країни Рембо». Повернувшись до Ірану, Мехрджуї досяг касового успіху з фільмом «Мешканці» 1987 року.

У 1990 році він зняв «Хамун», похмуру комедію, що показує 24 години життя інтелектуала, що терзає розлучення і психологічні тривоги в Ірані, захопленому технологічними компаніями Sony і Toshiba. Протягом 1990-х років Мехрджуї також відобразив життя жінок у мелодрамі «Сара, Парі та Лейла» про безплідну жінку, яка спонукає свого чоловіка одружитися з другою жінкою.

В інтерв'ю іранським ЗМІ Мехрджуї сказав, що на нього вплинули шведський кінорежисер Інгмар Бергман та італієць Мікеланджело Антоніоні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні