71-річний чоловік вбив 6-річного хлопчика через його палестинське походження

0
71-річний чоловік вбив 6-річного хлопчика  через його палестинське походження
У місті Плейнфілд (штат Іллінойс, США) 71-річний Джозеф Чуба вбив 6-річного хлопчика і поранив 32-річну жінку – маму дитини, через загострення конфлікту на Близькому Сході.

Про це пише BBC.

Жінка та її син – американці палестинського походження.

"Цьому жахливому акту ненависті немає місця в Америці, і він суперечить нашим основним цінностям: свободі від страху за те, як ми молимося, у що ми віримо і ким ми є", - сказав президент США Джо Байден у своїй заяві.

Джозефа Чубу звинувачують у вбивстві першого ступеня, замаху на вбивство першого ступеня, злочинах на ґрунті ненависті та побитті за обтяжливих обставин.

За даними поліції, у суботу вранці вони отримали екстрений дзвінок від жінки, яка сказала, що на неї напав її орендодавець у Плейнфілді. За її словами, вона "забігла до ванної кімнати і продовжувала відбиватися від нападника".

Коли поліцейські прибули на місце події, вони виявили жінку та хлопчика з "множинними ножовими пораненнями грудей, тулуба та верхніх кінцівок".

Хлопчик згодом помер у лікарні. Згодом з’ясувалося, що нападник завдав дитині 26 ножових поранень.

"У нападі використано зубчастий ніж військового зразка з 18-сантиметровим лезом", - йдеться у заяві шерифа.

Джозефа Чубу виявили "біля під'їзду до житлового комплексу, він сидів просто на землі", - повідомляють у поліції.

"Детективи визначили, що чоловік напав на жінку та її сина через те, що вони були мусульманами, і через війну між Ізраїлем і ХАМАС на Близькому Сході", - додали в офісі шерифа.

На брифінгу в Чиказькому офісі Ради з американо-ісламських відносин (CAIR-Chicago) американської правозахисної групи повідомили, що хлопчика назвали Вадеа аль-Фаюме, а його матір – Ханаан Шахін.

Вадеа народився у США, а його мати – родом із міста Бейтунія на Західному березі річки Йордан - приїхала до США 12 років тому.

Виконавчий директор CAIR-Chicago Ахмед Рехаб сказав, що Вадеа відсвяткував свій день народження лише кілька тижнів тому.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні