В Україні незвичайну монету в 2 копійки продають за 5 тисяч гривень

0
В Україні незвичайну монету в 2 копійки продають за 5 тисяч гривень
Звичайні, на перший погляд, 2 копійки, можуть принести чимало грошей. Наприклад, монетку 2003 року можна продати за 5 тисяч гривень, але нумізмати готові платити навіть більше.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на сайт Violity.

Монета 2 копійки 2003 року - у чому її особливість
Власник монети, який мешкає у Запоріжжі, в описі до свого лота зазначив, у чому його цінність. Монету номіналом 2 копійки у 2003 році карбували лише для річного набору від НБУ. Тому тираж був дуже невеликим.

Цей набір так і не вийшов у продаж, а самі монети номіналом 2 копійки невідомим чином потрапили в обіг. Нині нумізмати цінують подібні лоти, адже досі невідомо, у якому тиражі карбувалися монети та скільки з них нині збереглося у гарному стані.

Як виглядає цінна монета за 5 тисяч гривень
На вигляд монета номіналом 2 копійки майже нічим не відрізняється від інших. Єдина її особливість - рік карбування. Монету виготовили з нержавіючої сталі, вона притягується звичайним магнітом.



Різновид у монет номіналом 2 копійки 2003 року лише один - їх називають 1ДА. Нумізмати складають каталоги з описом усіх монет, які карбуються в Україні. У таких збірках кожна монетка отримує свій "код" - комбінацію з цифр та літер, за якими експерти одразу розуміють, у чому її цінність та особливість.



Нині за лотом чоловіка, який продає монету номіналом 2 копійки, стежать 44 користувачі мережі. Вони роблять ставки, отримати цікавий лот зможе той, хто заплатить найбільше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні