Навіщо в ліфтах вішають дзеркало

0
Навіщо в ліфтах вішають дзеркало
Їдучи в ліфті, ми зазвичай заглядаємо у дзеркало, щоб поправити макіяж або зачіску. Але мало хто насправді задумується, навіщо ставлять дзеркало в ліфті.

Про це пише ТСН.

Якщо ви думаєте, що дзеркало в ліфті потрібне просто для створення краси або, щоб люди в ньому не нудьгували, то ви глибоко помиляєтесь. Справжні причини набагато серйозніші.

Подолання клаустрофобії
У багатьох людей в ліфті з'являється клаустрофобія. Через брак повітря, маленький простір та нездатність повністю зрозуміти механізм роботи може з'являтися занепокоєння, пришвидшуватися серцебиття, погіршуватися стан. Завдяки дзеркалу в ліфті цю проблему легко вирішити. Адже такий, здавалося б, незначний елемент декору допомагає створити відчуття більшого простору, зменшити тривожність. Коли людина бачить своє відображення у дзеркалі, у неї мимоволі з'являється відчуття, що вона не одна.

Допомога людям з обмеженими можливостями
Часто ліфт замаленький, щоб в ньому могла без проблем розвернутися людина в інвалідному візку. Тому дзеркало допомагає безпечно заїхати та виїхати з кабіни заднім ходом, дивлячись на своє відображення.

Додаткова безпека
Якщо в кабіні їдуть незнайомі люди, завдяки дзеркалу з'являється відчуття безпеки. Адже ви можете непомітно стежити за їхніми рухами. За словами психологів, це не лише позитивно впливає на пасажирів, але й сприяє дотриманню загальноприйнятих норм поведінки. Навіть випадки вандалізму у ліфті з дзеркалом трапляються рідше. Людина бачить своє відображення і на підсвідомому рівні вирішує поводитися "пристойно".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Чому люди помирають уві сні Чому люди помирають уві сні
01 листопада, 2023, 20:14
0
Чому дитина гризе нігті Чому дитина гризе нігті
04 квітня, 2023, 20:41
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні