В Україні запрацював реєстр призовників: які дані туди потрапляють

0
В Україні запрацював реєстр призовників: які дані туди потрапляють
В Україні вже працює єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних. Він містит інформацію про кожного військовозобов'язаного громадянина і наповнений уже на 90%.

Про це в коментарі ТСН розповів адвокат Ростислав Кравець. За його словами, у реєстрі є дані про місце проживання, освіту, податкову інформація щодо призовника тощо.

"Практично вся інформація, яка є в "Дії", є в цьому реєстрі також. Ну, і також інформація про здоров’я, вакцинацію й таке інше. Тобто фактично це створений такий єдиний електронний реєстр, в який помістили всю інформацію про громадян України", – зазначив адвокат.

Він додав, що у цей реєстр потраплятиме й інша інформація, наприклад про купівлю авто. Втім, точно невідомо, як її будуть туди інтегрувати.

"Що стосується Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, звичайно, ця інформація їм нічим не допоможе. Я думаю, що мета цього реєстру зовсім в іншому, створення такої "мегабази" з інформацією на кожного громадянина України. Навіщо це - ми можемо лише припускати. Об’єктивно, ця інформація для військового обліку абсолютно не потрібна. І прикладів таких "мегареєстрів" у жодній країні немає, крім України", – каже Кравець.

Адвокат припускає, що за допомогою такого реєстру можливо відслідковувати діяльність і місцеперебування військовозобов’язаних. Поки функції надсилання повісток в реєстрі немає. Аналогічна система є в Російській Федерації. Йдеться про "Госуслуги". Через неї надсилають електронні повістки.

"Українська система не встановлюється на жодні мобільні пристрої. А що стосується повідомлень через "Дію", це законодавством не врегульовано", – додав адвокат.

Для того, щоб надсилати електронні повістки, необхідно закріпити за кожним громадянином офіційну електронну адресу та номер телефону. Інакше це не має жодного сенсу. Адвокат вважає, що це буде доволі сумнівним повідомленням про виклик до ТЦК та СП.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні