Рф хоче втягнути Білорусь у війну проти України

0
Рф хоче втягнути Білорусь у війну проти України
Втягнення білоруської армії у наземну операцію у війні проти України є стратегічним завданням Кремля.

Про це в інтерв'ю NV повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Водночас, за весь період повномасштабного вторгнення Росії цього поки не вдалося зробити.

"Але, тим не менше, російські спецслужби не будуть полишати спроб це зробити", - сказав Юсов, коментуючи інформацію Центру нацспротиву про підготовку ФСБ Росії та КДБ Білорусі операції нібито під чужим прапором проти нафтобази у Брестській області, аби звинуватити Україну.

Представник ГУР зауважив, що це не перша провокація з боку спецслужб РФ з метою дискредитувати Україну і втягнути армію Білорусі у війну проти України.

"Зрештою, в Білорусі чудово знають, хто насправді стоїть за цими намаганнями. І навіть попри пропагандистську підтримку Кремля розуміють, що це не в їхніх інтересах. А спроби такі були і, напевно, будуть продовжуватися", - заявив Юсов.

Він констатував, що Росія досконально володіє інформацією про всі об'єкти критичної інфраструктури на території Білорусі та про сильні і слабкі сторони, в тому числі, спецслужб та армії Білорусі.

"Інформацію цю використовували і будуть використовувати як проти України, так і проти самої Білорусі. Таких сценаріїв є чимало. Від імітаційних ДРГ, використання безпілотників по об'єктах інфраструктури енергетичного сектору, і багато інших моментів", - зазначив представник розвідки.

Юсов наголосив, що в цьому контексті росіян не треба недооцінювати.

"У них багатий досвід: і бомбардування Воронежа, і підриви будинків своїх же, з власним мирним населенням, і багато інших сценаріїв. Тут такого кривавого креативу їм не бракує", - сказав представник ГУР Міноборони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні