В Україну завезли каву, через яку можна впасти в кому

0
В Україну завезли каву, через яку можна впасти в кому
В зеленій каві, яку експортували з Німеччини, виявили хлорпірифос. Його використовують для боротьби зі шкідниками, що є небезпекою для 60 культур. Хлорпірифос навіть в незначних дозах може викликати гострі порушення роботи центральної нервової системи.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області.

Зазначається, що країна походження цієї кави – Гондурас. Її експортують до Києва з Німеччини. Отримувач ТОВ «Кофітон».

Небезпечний елемент, який виявили у товарі, – хлорпірифос. Це речовина фосфороорганічної групи, яка служить для виробництва пестицидів. Незначні дози хлорпірифосу ще нещодавно вважались умовно безпечними. Але виявилось, що вони можуть чинити негативний вплив на здоров’я людей. Загалом, потрапляючи в організм людини, він викликає гострі порушення роботи центральної нервової системи: головний біль, порушення свідомості аж до розвитку глибокої коми, судоми.

У разі виявлення небезпечної кави прохання телефонувати до ГУ Дердпродспоживслужби у Полтавській області: (0532) 60-66-47, (0532) 56-99-63.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні