В українському місті священник УПЦ МП освячував техінку росіян

0
В українському місті священник УПЦ МП освячував техінку росіян
Українські правоохоронці заочно повідомили про підозру священику УПЦ (МП) із Харківщини. Під час окупації частини регіону російськими військами зрадник приймав їх і навіть освячував техніку ворога.

Про це у середу, 11 жовтня, повідомили у Telegram-каналі Офісу генерального прокурора України.

Він був настоятелем одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ (МП) у тимчасово окупованому населеному пункті Дворічна Куп'янського району.

Він публічно благословляв окупаційну російську армію на вбивства українського народу, освячуючи їхню військову техніку. Коли Сили оборони звільнили Ізюм та прилеглі території зрадник разом зі своєю родиною втік на територію країни-агресора Росії.

В ОГП опублікували знімки, як священик поклонявся росіянам. Наприкінці липня 2022 року у Дворічній відбувся публічний релігійний «захід» з нагоди «Дня Хрещення Русі», який проводили місцеві представники УПЦ МП.

Саме там протоієрей Московського патріархату благословляв окупантів із Росії та освячував їхню військову автомобільну техніку.

Тоді він наказав своїм поплічникам фотографувати та знімати відео з цього «заходу», щоб потім кадри розповсюджували російські пропагандистські видання.

Ім'я колаборанта в прокуратурі не назвали. Як пише «Харківський антикорупційний центр», йдеться про Олександра Свиридова. Саме за ним був закріплений Успенський храм у селищі Дворічна та каплиця Преподобного Сергія Радонезького у селі Колодязне.

Йому заочно повідомлено про підозру в виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні