У Рівненській області оголосили карантин

0
У Рівненській області оголосили карантин
У селі Олександрія Рівненського району Рівненської області зафіксовано випадок захворювання домашнього кота на сказ.

Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Відомо, що коту було 3 роки. Зі слів власниці стало відомо, що тварина пішла з дому, а коли повернулася, то у неї ознаки слинотечі з рота, закипівші очі. Кіт не хотів їсти. Власники утримувала його ізольовано. Через декілька днів тварина загинула.

Спеціалістом ветеринарної медицини 9 жовтня було направлено патматеріал до Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ. Вірусологічним дослідженням патологічного матеріалу встановлено захворювання на сказ.

Контактних з хворим котом осіб було направлені до медичного закладу для визначення необхідності призначення антирабічного лікування.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА було оголошено неблагополучним село Олександрія щодо захворювання на сказ та введені карантинні обмеження, а також, визначено наступні межі загрозливої зони:

села Пухова, Нова Любомирка, Ремель, Боянівка, Забороль, Кустин, Сергіївка, Свяття, Волошки Олександрійської сільської ради;
мисливські угіддя ГО «Мисливсько- рибальський клуб «Зубр», ТОВ «Лісова долина плюс» та ТзОВ «МСК «Сокіл».

У цих зонах вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території забороняється вивезення за межі собак, котів та диких тварин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні